Delft voor Elkaar organiseert samen met Stichting Mobiele Clowniek Fabriek(SMCF)  conversatielessen voor de moeders van project Poptaland. 

De lessen zijn gericht op het verbeteren van de taalvaardigheid van de moeders.

Deze mensen kunnen zich veelal niet in het dagelijkse leven redden of handhaven. Zij missen daardoor de aansluiting op de Nederlandse samenleving en kunnen daarom onvoldoende participeren en aan de Nederlandse maatschappij deelnemen.

Het beter beheersen van de Nederlandse taal draagt bij aan de zelfredzaamheid van de deelnemers en aan het doorbreken van het sociaal isolement en kan aanzetten tot participatie en sociale activering. De lessen hebben daarnaast een sociale functie, omdat de lessen vaak de enige kennismaking met de Nederlandse samenleving zijn. Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteed na het bevorderen van de sociale contacten tussen verschillende culturen of buren en medewijkbewoners.

In Delft is deze samenwerking tussen SMCF en Delft voor Elkaar de enige die dit  project op deze manier aanbiedt.

Dit project is ontstaan door een afspraak met gesloten beurs bij de Delftse uitdaging, in samenwerking met Delft voor Elkaar en SMCF.

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die in Delft wonen en die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben.

Delft voor Elkaar is nog 9 groepen gestart in de wijken (oa. in Voorhof en Buitenhof) en een groep in basisschool De Horizon Brahmslaan, er zijn rond de 95 deelnemers die meedoen aan dit project.

De conversatielessen worden gegeven door een getrainde vrijwilliger.

Frequentie: Eenmaal per week , 2 uur op woensdag
tijd :14.00 tot 16.00

Locatie: Samenwerking met Parkschool & Horizon 
Poptahof Noord 448

Meer informatie,
Myrrhe De Stadsclown van Delft : 06-41554592

Nawal Kadhim, Delft voor Elkaar: 06-45437639

Wekelijkse activiteiten met Poptaland en Delft voor Elkaar!

Dankzij een gesloten beurs afspraak bij de Delftse uitdaging hebben wij sinds augustus 2019 samen met Delft voor Elkaar en Richard Krajicek Foundation wekelijks sport- en spelaanbod gerealiseerd. De activiteit is geheel gratis en de kinderen die wekelijks mee doen kunnen ook meedoen aan de Krajicek Foundation evenementen. Deze evenementen bestaan uit voetbal-, basketbal- en tennistoernooien. Ook zijn er leuke evenementen met luchtkussens en losse workshops/clinics. Elke woensdag van 14.00 tot 16.00 en elke vrijdag van 14.00 tot 16.00 is er voor de kinderen uit de buurt mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten.  Wij willen vooral het plezier van buitenspelen meegeven. Zo is Poptaland zelfs 3 x per week open! Er wordt 2 keer sport- en spelactiviteiten en 1 keer knutsel- en themaworkshops aangeboden!

Rond 15.00 is er altijd een pauzemoment en zal er water en fruit genuttigd worden.

En in de winter periode is sport en spel in de gymzaal bij de Parkschool