Januari is begonnen met het rondbrengen van de laatste pakketten, welke we gesponsord hebben gekregen van Intergreen in Honselersdijk. Hiermee hebben we uiteindelijk totaal 40 gezinnen verblijd.

Uiteraard is januari in de Speelbal een goed moment om de Speelbal op te ruimen en te inventariseren.

Stickers en nieuwe visitekaartjes voor de stichting besteld bij Vinyl Design Delft.

In Februari hebben wij de gekochte kinderfietsen van Stichting Stunt Delft opgehaald, de verfmaterialen hiervoor bij de Gamma Delft aangeschaft en de fietsen in een Delftsblauwe tint geschilderd, zodat ze herkenbaar zijn in de wijk waar de Speelbal gevestigd is.

Het thema van het maan(d)feest in februari was carnaval en Valentijn

10 Maart is NL Doet. Voor dit landelijke evenement hebben wij plantjes gesponsord gekregen van Hamiplant, waardoor de keet van de Speelbal weer opgeknapt kon worden met plantjes in de plantenbakken. De plantenbakken zijn gemaakt van gerecycled eikenhout gekocht bij een kleine Delftse ondernemer.

Op 15-3 heeft een bevriende organisatie Bieklien uit het Westland een evenement waar we een bezoek aan brengen. Zij doen dit in de bibliotheek van Naaldwiijk. Gezien ons project Repair Kid is het goed en verstandig om onze krachten te bundelen.

25-3 is het Landelijke Opschoondag. In de Speelbal zijn de karakters Stadsclown en Schone Schildpad aanwezig en maakt iedereen schoon. We krijgen zelfs bezoek van landelijke radio 1. Ook Repair Kid Den Haag is aanwezig. Het Maandfeest van de Speelbal is aan dit evenement gekoppeld.

April 1-4 Verjaardag Clown Pippap, we hebben een taart verloot en met de kinderen van de Speelbal de taart gegeten.

Met pasen hebben de kinderen van de Speelbal eieren gezocht.

5-4 wordt de auto van de voorzitter Sandy bestickerd  met reclame voor de stichting en de onderneming De Vrolijke Noot.

11-4 is de Beursvloer Delft en Delfland waar we nieuwe gesloten beurs afspraken maken ten behoeve van de stichting

16-4 houden we een workshop Repair Kid in Dok Delft waar we een ruimte tot onze beschikking hebben gekregen.

27-4 Koningsdag is het thema van het Maandfeest van de Speelbal. Gastoptreden van Aux, een zangeres uit Rotterdam die de kinderen ook een muziek workshop heeft gegeven.

Mei Maakweken Delft;  volgens het thema van deze keer is er door de buurtbewoners en de vrijwilligers van de Speelbal gewerkt aan het toneelstuk aan het eind de week. Thema Ariadne uit de Griekse Mythelogie.

Juni 1-6 dag van het kind als thema voor het Maandfeest. Gastoptreden.van ITjan de Senegalese zanger uit  Den Haag

30-6 Suikerfeest als thema van het maan(d)feest

Juli 7-7 een maan(d)feest met een gastoptreden van Jeffrey Saabel, bekend van Idols van RTL4.

25=28 juli Aanhaakweken als voorbereiding naar Het Varende Corso. Alle materialen die nodig zijn om de enige Delftse kinderboot te versieren zijn gehaakt door de vrijwilligers van de Speelbal. Materialen hebben wij gekocht.

Augustus Het Varend Corso op 4,5,en 6, waarvan 6 augustus de Delftdag als maan(d)feest op de Hooikade in Delft werd gevierd. Helaas hadden wij de pech dat onze kinderboot in de nacht van 4 op 5 augustus door criminelen in de brand is gestoken. Iedereen was hiervan zeer van slag. We hebben de kinderen en vrijwilligers mee uit eten genomen bij de MacDonalds om ze weer tot bedaren te brengen.

September 23-9 is het Burendag. We vieren dit als Maan(d)feest bij de Speelbal. We hebben boeken gesponsord gekregen door een van de buren van de voorzitter. Het boek heet ‘Altijd bijten de buren’

Voor een speciale prijs hebben we zelf kraampjes aangeschaft bij Rozema. Dit zijn voor hen afgeschreven kraampjes, maar voor ons zeer goed bruikbaar bij de Maandfeesten en markten die we organiseren.

Oktober staat in het teken van de Maakweken en Halloween. Tijdens de Maakweken was het thema Troy, ook weer uit de Griekse Mythologie. Alle vrijwilligers en buurtbewoners werken samen om een eindvoorstelling te maken en te presenteren aan de bezoekers.

We houden een griezeltocht in het park achter de Speelbal, er zijn spelletjes te doen en snoep te eten. Daarnaast is in het Westland de Beursvloer in oktober. Hier maken we ook altijd goede gesloten beurs afspraken oa voor nieuwe shirts voor onze vrijwilligers.

November zijn we bezig met voorbereidingen van de komende feestmaand.

December is er een kerst/crea markt gehouden tijdens het maan(d) feest van deze maand.

27 december zijn we met een groepje vrijwilligers en de voorzitter uit eten gegaan als bedankje voor de inzet van het afgelopen jaar.

Het uitdelen van de gesponsorde fruitpakketten via Best Fresh group ontvangen als gesloten beurs afspraak op de Beursvloer Westland gemaakt, wordt een vaste traditie. We maken hiermee veel mensen blij en gezond! Van ontmoetingscentrum van de Jessehof kregen we 5 zakken kindercadeautjes, waarvoor wij ook weer een goede plek mochten zoeken.