Jaarverslag SMCF 2018 

 

Het jaar begint in januari met de inventarisatie van kas, keet en garage van Poptaland. Hierdoor zijn we enkele dagen niet geopend. 

In februari staat er een bezoek aan Woerdblok Naaldwijk gepland. De contactclowns brengen een bezoek met muziek aan de afdeling kleinschalig wonen.  

In maart doet Poptaland mee met de landelijke Opschoondag. Het is onderdeel van het maandfeest en ook Repair Kid is uitgenodigd. 

April staat in het teken van het in gebruik gaan nemen van de nieuwe keet. Lang gewacht en nu toch gekomen. De kinderen en de vrijwilligers zijn heel blij.  Op 8 april neemt Myrrhe, de coordinator van Poptaland de sleutel in ontvangst van Woonbron. 

We doen mee aan Beursvloer Delft en Middendelfland en maken hierbij matches met bedrijven als Karwei, Bibliotheek Den Hoorn en Albert Heijn. 

In mei krijgen we plantjes van KP Holland gedoneerd die in de tuin van Poptaland kunnen. De kinderen en buurtbewoners worden hier bij betrokken.  

In juni krijgen we afgeschreven boeken gedoneerd van Bibliotheek Den Hoorn. In ruil hiervoor bieden we een workshop clownerie voor de kinderen van Den Hoorn. Deze wordt in augustus gegeven in de bibliotheek. Ook tv West was daarbij aanwezig en kregen we de nodige plaatselijke tv aandacht. 

De boeken worden gebruikt in de zelfgemaakte bibliotheek in Poptaland. We hebben op de Beursvloer Delftland een match gemaakt met de bibliotheek, waardoor dit mogelijk is.  

Tijdens de schoolvakantie Poptaland veel open en spelen de kinderen veel op het plein. Ook wordt bij goed weer het zwembad opgezet en hier wordt ook dankbaar gebruik van gemaakt door de buurtkinderen.  

De voorbereidingen voor het Varend Corso Westland zijn in volle gang. Door 1 van de vrijwilligers wordt een lijst gemaakt met deelnemers en de kinderen helpen mee de decorstukken te maken voor op de boot. Het Varend Corso is voor SMCF een terugkerend evenement en we zijn daar een graag geziene deelnemer. Het zijn warme maar ook gezellige dagen.  

In september staat een uitje van Poptaland naar Plaswijck gepland voor de buurtbewoners van Poptaland. Na inschrijving en betaling van eigen bijdrage van 2,50 euro zijn er rond 80 personen met de bus naar Plaswijck gegaan. Daar hebben de kinderen en begeleiders een fantastische dag beleefd. 

De clowns gingen diezelfde dag naar het Woerdblok in Naaldwijk. Een vrolijke afleiding geven aan de mensen die daar niet meer zelfredzaam wonen. 

Oktober staat in het teken van het griezelfeest. De pompoenen zijn dit keer gesponsoord door AH XL in Delft. Deze afspraak is al gemaakt in april tijdens de Beursvloer.  

Einde van het jaar staat voor SMCF in het teken van de mensen wat extra in het zonnetje te zetten. Dit deden we dit jaar door middel van een AH cadeaubon voor de vrijwilligers van Poptaland die ook iedere maand het mede mogelijk gemaakt hebben dat er een maandfeest heeft plaatsgevonden in Poptaland. Bij slecht weer mogen ze gebruik maken van de hal in de nabij gelegen Parkschool, waar ook knutselactiviteiten plaatsvinden. In november staan die uiteraard in het teken van de feestdagen. 

Op 1 december was er een groot Sinterklaas feest in Poptaland waarbij voor alle kinderen een cadeautje was geregeld door Delfts Bike Center.  

Het jaar eindigde met een groot winterfeest en een schaatsbaan tijdens de schoolvakantie. Dit was een groot succes en het jaar is met een aantal sfeervolle buitenspeeldagen afgesloten.