Jaarverslag SMCF 2020

De eerste week van januari heeft Poptaland een echte schaatsbaan. Van 2-7 januari kunnen de kinderen die ingeschreven staan bij Poptaland gratis gebruik maken van de schaatsbaan en de schaatsen. De sponsoring van dit evenement komt van oa Fonds 1818.

We beginnen deze maand ook met het online kinderprogramma Ties en de Stadsclown on the Move bij het online platform Delft on the Move. Iedere week in dit jaar zal op woensdagmiddag een online programma op Youtube uitgezonden worden waarin de avonturen van de dan 6 jarige Ties samen met de Stadsclown van Delft centraal staan. Hiervoor bezoeken we diverse Delftse activiteiten die voor jong en oud interessant zijn. We maken hiervan een filmreportage en vertonen deze tijdens de uitzending. We ontvangen in het begin van het jaar nog gasten in de studio, maar dat is in de loop van het jaar meer veranderd in Skype contact. Ieder programma heeft een eigen thema met aangepaste reportages, muziek en interviews.

Begin maart lopen we collecte voor Jantje Beton met de kinderen uit Poptaland. Een deel van de opbrengst is voor Poptaland en zal besteed worden aan een uitje met de kinderen. Helaas is dit in de loop van het jaar niet meer mogelijk en besteden we het geld aan thuis-knutselpakketten voor de kinderen.

1 april is Clown Pippap jarig. We vieren dit zoals ieder jaar met een prijsvraag en een taart voor de winnaar. Uiteraard hebben we hier ook een uitzending van Ties en de Stadsclown aan gewijd.

Gezien de lockdown waar Nederland het afgelopen jaar inzat hebben de vrijwilligers van onze stichting dit jaar meer dan ooit gestort op het brengen van deur-bezoeken. Rekening houdend met de maatregelen hebben we diverse bezoeken gebracht ter gelegenheid van een verjaardag, het brengen van boodschappen of gewoon ter bevordering van de lach en de afleiding.

De Maakweken Delft zijn in mei 2020 in digitale versie uitgevoerd. Hiervoor hebben onze vrijwilligers diverse taken uitgevoerd, waaronder de presentatie van de online Maakweken TV door de Stadsclown.

In juli hebben we toch nog een maandfeest in Poptaland kunnen verzorgen. Iedereen zat buiten op gepaste afstand van elkaar. De kinderen konden met de strippenkaart gebruik maken van diverse versnapering. Er was live muziek van Michael van Leeuwen.

In juli hebben we een laptop in gebruik mogen nemen van Delft voor Elkaar. Deze laptop wordt gebruikt door oa.stagiaires.

In augustus was onze stichting partner van Making Mother Earth in de Buitenhof. Een hoop vrijwilligers en kinderen hebben deze week meegeholpen met het maken van de theater voorstelling.

Begin september is straatfestival Mooi Weer Spelen doorgegaan en wees ons Clowns Collectief de bezoekers op hun zitplaats. De theater voorstelling Making Mother Earth werd ook hier getoond.

Oktober 2020 de tweede versie van de Maakweken dit jaar. Dit maal binnen voor de kinderen en op gepaste afstand. De vrijwilligers verzorgen de theater workshop.

De secretaris van onze stichting is jarig. We feliciteerde hem van een afstand.

November en december staan zoals gebruikelijk in het teken van mensen verrassen met een eindejaars-kado. KP Holland bracht ons kleine plantjes, we hebben fruit, kunst en andere lekkernijen aangeschaft en hiervan pakketten gemaakt. De vrijwilligers brachten deze rond in de clownsauto van de voorzitter.

Omdat we deze winter vakantie helaas geen schaatsbaan mochten neerzetten in Poptaland, hebben we knutselmaterialen aangeschaft en deze uitgedeeld aan de kinderen. Daarmee mochten ze thuis knutselen en de uitleg over de knutsels werd gegeven tijdens een live Youtube uitzending gepresenteerd door de Stadsclown.  Hiermee hebben we toch contact kunnen houden met de kinderen en de buurtbewoners van Poptahof Delft.